Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 5.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Shkruani shprehjet e mëposhtme në trajtë fuqie.

  1. 172\dfrac{1}{7^2}
  2. 192\dfrac{1}{9^2}
  3. 122\dfrac{1}{2^2}
  4. 125\dfrac{1}{2^5}
  5. 134\dfrac{1}{3^4}
  6. 164\dfrac{1}{6^4}