Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 5.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Shkruani shprehjet e mëposhtme si: i) thyesa; ii) numra dhjetorë.

  1. 323^{-2}
  2. 232^{-3}
  3. 10510^{-5}
  4. 171^{-7}
  5. 818^{-1}
  6. 242^{-4}