Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 5.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Njehsoni shprehjet e mëposhtme.

 1. 251225^{\frac{1}{2}}
 2. 251225^{-\frac{1}{2}}
 3. 25025^0
 4. 253225^{\frac{3}{2}}
 5. 25125^{-1}
 6. 253225^{-\frac{3}{2}}
 7. 163216^{\frac{3}{2}}
 8. 272327^{\frac{2}{3}}
 9. 4324^{-\frac{3}{2}}
 10. 810.2581^{-0.25}
 11. 12523125^{-\frac{2}{3}}
 12. 10072100^{-\frac{7}{2}}
 13. 4324^{\frac{3}{2}}
 14. 8238^{\frac{2}{3}}
 15. 9529^{\frac{5}{2}}
 16. 10012100^{-\frac{1}{2}}
 17. 163216^{-\frac{3}{2}}
 18. 1000231000^{\frac{2}{3}}
 19. 40012400^{-\frac{1}{2}}
 20. 16932169^{\frac{3}{2}}
 21. 4324^{-\frac{3}{2}}