Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 5.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Thjeshtoni shprehjet e mëposhtme.

  1. 213×2162^{\frac{1}{3}} \times 2^{\frac{1}{6}}
  2. 213:2162^{\frac{1}{3}} : 2^{\frac{1}{6}}
  3. (232)3(2^{\frac{3}{2}})^3
  4. 225×215:22^{\frac{2}{5}} \times 2^{\frac{1}{5}} : 2
  5. (234×212)2(2^{\frac{3}{4}} \times 2^{\frac{1}{2}})^2
  6. (23×252):(272×22)(2^3 \times 2^{\frac{5}{2}}) : (2^{\frac{7}{2}} \times 2^2)