Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 5.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Xheku ka mbjellë një fasule magjike, lartësia e të cilës dyfishohet çdo 24 orë. Ai e mat lartësinë e bimës çdo ditë në orën 9 paradite. Të hënën, ajo ishte 2 cm e gjatë.

  1. i) Sa ishte gjatësia e bimës në orën 9 paradite të ditës së premte?; ii) Sa ishte gjatësia e bimës në orën 9 paradite të të hënës pasuese?
  2. i) Në cilën ditë bima do të jetë më shumë se 1 metër e gjatë?; ii) Në cilën ditë bima do të jetë më shumë se 10 metra e gjatë?
  3. Shkruajini përfundimet e tuaja për kërkesën a si fuqi të numrit 2.