Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 5.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Shkalla Rihter mat fuqinë e tërmetit. Çdo nivel është 10 herë më i fuqishëm se niveli i mëparshëm. Kështu në nivelin 4, tërmeti është 10 herë më i fuqishëm se në nivelin 3.

  1. Sa herë më i fuqishëm është: i) niveli 4 i tërmetit në krahasim me nivelin 1 të tij?; ii) niveli 9 i tërmetit (shkatërrim i plotë) në krahasim me nivelin 5 (lëkundje e ndërtesave)?
  2. Në çfarë niveli tërmeti është 10510^5 herë më i fuqishëm se niveli 3?