Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 5.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Vëllimi i një kubi është xx cm3.

  1. Gjeni shprehjen për syrpinën e kubit në trajtën axbax^b , ku aa dhe bb janë numra të plotë ose thyesa.
  2. Syprina e kubit është 54 cm2. Gjeni vëllimin e kubit.
  3. Një kub me vëllim 216 cm3 e ka syprinën 216 cm2. A ka ndonjë kub tjetër që të ketë të njëjtën vlerë numerike për vëllimin dhe syprinën? Argumentoni përgjigjen tuaj.