Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 5.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Zgjidhni ekuacionet e mëposhtme.

  1. 23 ×\times 2a^a = 27
  2. 45 :: 4b^b = 42
  3. 5c^c ×\times 54 = 52
  4. 12590 = 1
  5. 332^{\frac{3}{2}} = (312^{\frac{1}{2}})e^e
  6. 513×^{\frac{1}{3}} \times 5f^f= 5