Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 5.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Zgjidhni ekuacionet e mëposhtme.

  1. 5=5a\sqrt{5} = 5^a
  2. 6003=600b\sqrt[3]{600} = 600^b
  3. 100=1000c\sqrt{100} = 1000^c
  4. 2=16d2 = 16^d