Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 5.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Zgjidhni ekuacionet e mëposhtme.

  1. (23x^{-3x} :: 22^{-2})2^2 = 210
  2. 23x×2423×24x=122\dfrac{2^{3x} \times 2^4}{2^3 \times 2^{4x}} = \dfrac{1}{2^2}
  3. (24+x^{4 + x} :: 22+2x^{2 + 2x})2^2 = (23x^{3x} ×\times 2x2^{x - 2})1^{-1}
  4. 232^{\frac{3}{2}} ×\times 2x^x :: 223^{\frac{2}{3}} = 2
  5. (212^{\frac{1}{2}} ×\times 2x^x)12^{\frac{1}{2}} = 1(213)3\dfrac{1}{(2^{\frac{1}{3}})^3}