Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 5.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Thjeshtoni shprehjet e mëposhtme.

  1. 4(π+2)3(π1)4(\pi + 2) - 3(\pi -1)
  2. 5(3π)+4(2π3)5(3 - \pi) + 4(2\pi - 3)
  3. π(π+1)2(3π)\pi(\pi + 1) - 2(3 - \pi)
  4. (2π+3)(π1)(2\pi + 3)(\pi - 1)
  5. (3π4)2(3\pi - 4)^2
  6. (2π1)(2π+1)(π1)2(2\pi - 1)(2\pi + 1) - (\pi - 1)^2