Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit 5.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Xhulia thotë se përfundimet në të gjashta veprimet e mëposhtme janë të barabarta. A ka të drejtë ajo? Argumentoni përgjigjen tuaj.

  1. 34+12\dfrac{3}{4} + \dfrac{1}{2}
  2. 12×212\dfrac{1}{2} \times 2\dfrac{1}{2}
  3. 2341122\dfrac{3}{4} - 1\dfrac{1}{2}
  4. 3:2253 : 2\dfrac{2}{5}
  5. 50:32\sqrt{50} : \sqrt{32}
  6. 14(3+2)(32)\dfrac{1}{4}(3 + \sqrt{2})(3 - \sqrt{2})