Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 5.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Kryeni veprimet me saktësi:

  1. 23×34\dfrac{2}{3} \times \dfrac{3}{4}
  2. 59:13\dfrac{5}{9} : \dfrac{1}{3}
  3. 212×582\dfrac{1}{2} \times \dfrac{5}{8}
  4. 89:123\dfrac{8}{9} : 1\dfrac{2}{3}
  5. 312:2143\dfrac{1}{2} : 2\dfrac{1}{4}
  6. 515×2345\dfrac{1}{5} \times 2\dfrac{3}{4}