Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 5.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Kryeni veprimet me saktësi:

  1. 13+15\dfrac{1}{3} + \dfrac{1}{5}
  2. 25+37\dfrac{2}{5} + \dfrac{3}{7}
  3. 3827\dfrac{3}{8} - \dfrac{2}{7}
  4. 815+49\dfrac{8}{15} + \dfrac{4}{9}
  5. 6121586\dfrac{1}{2} - 1\dfrac{5}{8}
  6. 25+13+14\dfrac{2}{5} + \dfrac{1}{3} + \dfrac{1}{4}