Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 5.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Kryeni veprimet me saktësi:

  1. 25×(34+23)\dfrac{2}{5} \times (\dfrac{3}{4} + \dfrac{2}{3})
  2. (23+45):(25+37)(\dfrac{2}{3} + \dfrac{4}{5}) : (\dfrac{2}{5} + \dfrac{3}{7})
  3. 56:32+4210\dfrac{5}{6} : \dfrac{3^2 + 4^2}{10}
  4. (37)2×(4517)(\dfrac{3}{7})^2 \times (\dfrac{4}{5} - \dfrac{1}{7})
  5. (12+59)2+(23)3(\dfrac{1}{2} + \dfrac{5}{9})^2 + (\dfrac{2}{3})^3