Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 5.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Thjeshtoni shprehjet:

  1. 43π×63+23π×32\dfrac{4}{3}\pi \times 6^3 + \dfrac{2}{3}\pi \times 3^2
  2. 13π×92×513π(185)2×2\dfrac{1}{3}\pi \times 9^2 \times 5 - \dfrac{1}{3}\pi(\dfrac{18}{5})^2 \times 2
  3. 12(4π×112+4π×92)\dfrac{1}{2}(4\pi \times 11^2 + 4\pi \times 9^2)
  4. 16π+4π62+4216\pi + 4\pi\sqrt{6^2 + 4^2}
  5. 8π5+3π4\dfrac{8\pi}{5} + \dfrac{3\pi}{4}
  6. 214π+112×423π2\dfrac{1}{4}\pi + 1\dfrac{1}{2} \times 4\dfrac{2}{3}\pi
  7. 56π22+79π+28\dfrac{5}{6}\pi - 2\sqrt{2} + \dfrac{7}{9}\pi + \sqrt{28}
  8. 15π×4×3π63\dfrac{\sqrt{15\pi} \times 4 \times \sqrt{3\pi}}{6\sqrt{3}}