Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 5.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Thjeshtoni shprehjet e mëposhtme.

  1. 6+2732+34\dfrac{6 + \sqrt{27}}{3} - \dfrac{2 + \sqrt{3}}{4}
  2. 20+373(5+28)\dfrac{20 + 3\sqrt{7}}{3} - (5 + \sqrt{28})
  3. 6+82+3+29\dfrac{6 + \sqrt{8}}{2} + \dfrac{3 + \sqrt{2}}{9}
  4. 8+4534+209\dfrac{8 + \sqrt{45}}{3} - \dfrac{4 + \sqrt{20}}{9}