Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 5.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në shprehjet e mëposhtme, eliminoni rrënjën nga emëruesi.

  1. (1+5):5(1 + \sqrt{5}) : \sqrt{5}
  2. (2+7):28(2 + \sqrt{7}) : \sqrt{28}
  3. (511):37(5 - \sqrt{11}) : 3\sqrt{7}
  4. (1+23):48(1 + 2\sqrt{3}) : \sqrt{48}
  5. (5+23):24(5 + 2\sqrt{3}) : \sqrt{24}
  6. (725):50(7 - 2\sqrt{5}) : \sqrt{50}