Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 5.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Dritarja e dhomës është në formën e një gjysmërrethi me diametër të brendshëm 80 cm, siç është paraqitur në figurë. Gjeni syprinën e saktë dhe perimetrin e xhamit të dritares.