Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit 5.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në figurën e mëposhtme, jepet një trekëndësh barabrinjës me brinjë 2 cm.

  1. Tregoni që lartësia e trekëndëshit është 3\sqrt{3} cm.
  2. Trekëndëshi zmadhohet dhe syprina e shëmbëllimit të tij është 333\sqrt{3} cm2. Gjeni lartësinë e trekëndëshit të zmadhuar.
  3. Gjeni gjatësinë e brinjës së trekëndëshit të zmadhuar.