Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit 5.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Rakela bleu një tub cilindrik që përmban tre topa tenisi. Çdo top ka formë sferike, me rreze 5 cm, dhe takon faqen anësore të tubit. Topat takojnë edhe bazat e tubit, siç është treguar në figurë. Gjeni vëllimin e hapësirës bosh të tubit.