Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit 5.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Linda dhe Ania diskutojnë rreth rrënjës katrore të dyshit. Linda thotë: "Rrënjën katrore të dyshit mund ta shkruash si thyesë, 2=mn\sqrt{2} = \dfrac{m}{n}." Ania thotë: "Atëherë, edhe mm, edhe nn duhet të jenë çift, prandaj thyesa jote nuk do të jetë kurrë në trajtë të thjeshtë." Kush ka të drejtë? Argumentoni përgjigjen tuaj.