Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 5.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Shpresa është duke prerë qarqe nga një karton, për një projekt arti. Ajo ka disa fletë katrore me brinjë 4 cm. Në qoftë se Shpresa pret qarkun më të madh të mundshëm, cila është syprina e saktë e kartonit të mbetur?