Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 5.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Gjeni zgjidhjet e sakta të sistemeve të ekuacioneve të mëposhtme.

  1. {x+y=352xy=3π\begin{cases} x + y = 3\sqrt{5} \\ 2x - y = 3\pi \end{cases}
  2. {3x+y=95+πx+y=55π\begin{cases} 3x + y = 9\sqrt{5} + \pi \\ x + y = 5\sqrt{5} - \pi \end{cases}
  3. {3x+2y=2(π5)2x+3y=352π\begin{cases} 3x + 2y = 2(\pi - \sqrt{5}) \\ 2x + 3y = 3\sqrt{5} - 2\pi \end{cases}