Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 5.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një kub me brinjë 5 cm ka të njëjtin vëllim me një kon me lartësi 3 cm. Tregoni se rrezja e saktë e bazës së konit është 55π\dfrac{5\sqrt{5}}{\sqrt{\pi}} cm.