Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 5.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një portokall e ka diametrin 12 cm. Pasi qërohet, vëllimi i tij është 500π3\dfrac{500\pi}{3} cm3. Sa ishte trashësia e lëkurës?