Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 5.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Syprinat e dy katrorëve janë në raportin 1 : 3. Brinja e katrorit të madh është 12 cm. Sa është brinja e katrorit të vogël? Jepeni përfundimin në trajtën aba\sqrt{b}, ku aa dhe bb janë numra të plotë.