Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit 5.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Kryeni veprimet:

  1. (2×106):(4×104)(2 \times 10^6) : (4 \times 10^4)
  2. (3×105):(4×102)(3 \times 10^5) : (4 \times 10^2)
  3. (4×104):(2×106)(4 \times 10^4) : (2 \times 10^6)
  4. (8.4×102):(2×106)(8.4 \times 10^{-2}) : (2 \times 10^6)