Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit 5.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Kryeni veprimet:

  1. (4×106):(2×108)(4 \times 10^6) : (2 \times 10^8) 
  2. 5×104×2×1065 \times 10^4 \times 2 \times 10^{-6}
  3. (3×103):(2×105)(3 \times 10^{-3}) : (2 \times 10^5)
  4. (4×105):(2×102)(4 \times 10^5) : (2 \times 10^2)
  5. 5×103×5×1045 \times 10^{-3} \times 5 \times 10^{-4}
  6. (9.3×102):(3×106)(9.3 \times 10^{-2}) : (3 \times 10^{-6})