Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 5.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Numrat e mëposhtëm nuk janë në shkrimin standard. Rishkruani secilin prej tyre në shkrimin  standard.

 1. 60×10160 \times 10^1
 2. 45×10345 \times 10^3
 3. 0.65×1010.65 \times 10^1
 4. 0.05×1080.05 \times 10^8
 5. 21.5×10321.5 \times 10^3
 6. 0.7×10140.7 \times 10^{14}
 7. 122.516×1018122.516 \times 10^{18}
 8. 0.015×1090.015 \times 10^9
 9. 28×10228 \times 10^{-2}
 10. 0.4×1010.4 \times 10^{-1}
 11. 13.5×10413.5 \times 10^{-4}
 12. 12×10812 \times 10^{-8}