Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 5.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Kryeni veprimet:

  1. (5×103)×(5×104)(5 \times 10^3) \times (5 \times 10^4)
  2. (8×107)×(3×105)(8 \times 10^7) \times (3 \times 10^5)
  3. (2.5×103)×(2×102)(2.5 \times 10^{-3}) \times (2 \times 10^2)
  4. (4.6×106)×(2×102)(4.6 \times 10^{-6}) \times (2 \times 10^{-2})