Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 5.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një grerëz e ka masën 5.2 ×\times 10-5 kg. Një person i rritur e ka masën 70 kg. Një grerëz mund të mbajë sa 75% e masës së saj. Sa grerëza duhen për të ngritur një person të rritur? Përfundimin jepeni në shkrimin standard.