Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 5.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Shpejtësia e dritës është rreth 3 ×\times 108 metra për sekondë.

  1. Për sa kohë e përshkon drita largesën 1 m?
  2. Gjeni largesën që përshkon drita për vit.

Përfundimin jepeni në shkrimin standard.