Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 5.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Masa e një protoni është përafërsisht 1800 herë më e madhe se masa e një elektroni. Masa e një elektroni është 9.11 ×\times 10-31 kg. Një atom hidrogjen përmban një proton dhe një elektron. Gjeni masën e atomit të hidrogjenit. Përfundimin jepeni në shkrimin standard.