Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 5.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Keti thotë se shuma e masave të tetë planetëve që jepen në tabelë është 7.68612 ×\times 1026 kg.

  1. Cilin planet ka harruar Keti ta përfshijë në shumën e masave? Cila është shuma e saktë e masave?
  2. Ç'përqindje të shumës së masave përbën masa e Tokës?