Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit 6.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në grafikun e mëposhtëm, janë hequr boshtet. Katër funksionet e paraqitura janë:

  1. y=3x+12y=3x+12
  2. y=x32xy=x^3-2x
  3. y=1xy=\dfrac{1}{x}
  4. y=x2+6x+7y= x^2+6x+7

Çiftoni secilin grafik me funksionin përkatës.