Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 6.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në figurë është dhënë grafiku i funksionit y=f(x)y=f(x). Pika A me koordinata (3, 2) ndodhet në grafik. Për secilin prej funksioneve të mëposhtme, gjeni pozicionin e ri të pikës A.

  1. y=f(x+1)y=f(x+1)
  2. y=f(x)2y=f(x)-2
  3. y=f(x)y=-f(x)
  4. y=f(x)y=f(-x)