Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 6.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

A janë të vërteta apo të gabuara pohimet e mëposhtme. Për secilin rast, argumentoni përgjigjen tuaj.

  1. cosx=cos(x)cosx = cos(-x)
  2. sinx=sin(x+180°)sinx=sin(x+180\degree)
  3. tgx=tg(x+180°)tgx=tg(x+180\degree)
  4. sin(x+90°)=cos(x)sin(x+90\degree)=cos(x)
  5. cos(90°x)=sinxcos(90\degree-x)=sinx
  6. tgx=tg(x)tgx=-tg(-x)