Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 6.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në figurën e mëposhtme, jepet grafiku i funksionit y=sin(xp)y=\sin(x-p).

  1. Cilat janë koordinatat e pikës MM?
  2. Gjeni vlerën e pp.
  3. Xhimi thotë: "Grafiku mund të jetë edhe i ndonjë funksioni tjetër y=cos(xq)y=\cos(x-q)". Xhimi ka të drejtë. Gjeni të gjitha vlerat e mundshme të qq.