Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 6.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Hetoni çfarë ndodh me funksionet y=asinxy=asinx dhe y=sin(ax)y=sin(ax), kur aa merr vlera të ndryshme.
  2. Kërkoni dhe gjeni ku përdoren në jetën reale këto lloje valësh.