Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 6.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Dejvi po rregullon amortizatorët e biçikletës së tij. Në grafik paraqitet informacioni për forcën e amortizimit.

  1. Cila është forca e amortizimit kur shpejtësia e kompresorit është 2 m/s?
  2. Gjeni shpejtësinë kur forca e amortizimit është 70 N.
  3. Ç'lloj funksioni mund t'i modelojë këto të dhëna?