Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 6.4A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në figurë paraqitet grafiku i funksionit y=x3+2y=x^3+2.

  1. Duke e ndarë në trapezë, gjeni syprinën e zonës së kufizuar nga vija dhe boshti OxOx, ndërmjet pikave me abshisë x=1x=-1 dhe x=2x=-2.
  2. A është përfundimi juaj më i madh apo më i vogël se vlera reale? Argumentoni përgjigjen tuaj.