Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 6.5A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Për secilin prej rrathëve gjeni:

i) qendrën; ii) rrezen

  1. x2+y2=1x^2+y^2=1
  2. x2+y2=81x^2+y^2=81
  3. x2+y2=100x^2+y^2=100
  4. x2+y2=60x^2+y^2=60
  5. x2+y2=7x^2+y^2=7
  6. x2+y2=27x^2+y^2=27