Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 6.5A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Ekuacioni i rrethit është x2+y2=25x^2+y^2=25. Gjeni koordinatat e pikave, në qoftë se:

  1. x=0x=0
  2. y=4y=4
  3. y=3y=-3
  4. x=5x=5
  5. y=2y=2
  6. x=1x=-1
  7. x=12x=\dfrac{1}{2}
  8. y=23y=-\dfrac{2}{3}