Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 6.5A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një rreth ka ekuacionin x2+y2=100x^2+y^2=100. Shkruani ekuacionin e tangjentes së rrethit në pikat:

  1. (6, 8)
  2. (8, 6)
  3. (10, 0)