Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 6.5A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një rreth ka ekuacion x2+y2=17x^2+y^2=17. Shkruani ekuacionin e tangjentes së rrethit në pikat:

  1. (-1, 4)
  2. (4, 1)
  3. (-1, -4)