Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 6.5A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Gjeni zgjidhjet e sakta të sistemeve të ekuacioneve të mëposhtme.

  1. {x2+y2=25y=x+1\begin{cases}x^2+y^2=25\\y=x+1\end{cases}
  2. {x2+y2=25y=2x5\begin{cases}x^2+y^2=25\\y=2x-5\end{cases}
  3. {x2+y2=100y=34x\begin{cases}x^2+y^2=100\\y=-\dfrac{3}{4}x\end{cases}
  4. {x2+y2=169y=3x3\begin{cases}x^2+y^2=169\\y=3x-3\end{cases}
  5. {x2+y2=36y=x2\begin{cases}x^2+y^2=36\\y=x-2\end{cases}
  6. {x2+y2=4y=2x+1\begin{cases}x^2+y^2=4\\y=2x+1\end{cases}