Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit 6.5Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Shpjegoni pse sistemi i ekuacioneve {x2+y2=4y=12x+5\begin{cases}x^2+y^2=4\\y=\dfrac{1}{2}x+5\end{cases} nuk ka zgjidhje.