Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit 6.5Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Sistemi i ekuacioneve {x2+y2=4y=ax+b\begin{cases}x^2+y^2=4\\y=ax+b\end{cases} ka vetëm një zgjidhje. Sugjeroni vlera të mundshme për aa dhe bb.