Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 13

Zgjidhja e ushtrimit 13 të mësimit 6.5Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

AA dhe BB janë dy pika në boshtin e abshisave, që kanë largesën rr nga orgjina. Pika PP ka koordinata (x,y)(x, y).

  1. Shkruani shprehjet për koeficientet këndore të drejtëzave të mëposhtme. i) APAP; ii) BPBP
  2. Nëse pika PP është e tillë që këndi APBAPB është i drejtë, shkruani ekuacionin që shpreh varësinë ndërmjet xx dhe yy.
  3. Thjeshtoni ekuacionin dhe komentoni përfundimin tuaj.